Bonaventura Scandza är ett ledande distributörs- och handelsföretag i norra Europa

Vi representerar ett brett utbud av nationella och internationella märken inom mat, kex, kakor, konfektyr och snacks, personlig vård, tvätt, läkemedel och babyprodukter. Vi säljer varor på livsmedels-, apoteks-, parfymeri-, specialhandels-, kiosk-, bensin- och HORECA-marknaden.

Bonaventura startades av Stig Ødegaard och Jon Warset i Norge 2006 med en önskan att utmana etablerade industristandarder. Vi hade en idé om att saker kunde göras bättre, snabbare och med mer engagemang.

Bonaventura är en framgångshistoria. Vi har hjälpt många internationella leverantörer att lansera sina varumärken i Norden och har lyckats skapa ledande positioner i många kategorier. Som ett resultat har vår omsättning också ökat vartenda år sedan starten.

Vi kommer aldrig sluta vara en utmanare.

Bonaventura Nordic
6 solida handelsföretag med starka lokala positioner

År 2020 bildades Bonaventura Nordic som ett nordeuropeiskt distributörsföretag. Sex starka företag i Scandza samlades som en organisation. Bonaventura Nordic har dotterbolag i Norge, Sverige, Danmark, Storbritannien och Estland.

Vi är totalt mer än 120 engagerade och engagerade anställda i norra Europa. Tillsammans är vi en stark internationell organisation med bättre kompetens, nätverk och bättre service till våra kunder och rektorer.

Ikoniska Skandinaviska varumärken

Bonaventura Scandza är idag en del av Scandza AS. 

Scandza AS grundades 2007 av Jan Bodd och Stig Sunde med en ambition att skapa en ledande livsmedelsplattform i Norden. Idag är Scandza en snabbt växande utmanare med en portfölj av ikoniska skandinaviska varumärken. Målet är att erbjuda produkter med hög kvalitet och god smak på ett hållbart sätt. Vår slogan - Proud to serve our kids -  är centralt för allt vi gör

Scandza är ett ekonomiskt solidt företag med en omsättning på mer än 5 miljarder norska kronor och en vinst på 500 miljoner norska kronor.

Att vara en del av Scandza ger oss tillgång till värdefulla organisationsresurser som HR, juridik, IT, mer trend- och kategorikunskap, och inte minst ökad förhandlingsstyrka mot handel.

Bonaventura Scandza är en del av Jordanes. All rapportering som omhandlar vårt ESG-arbete och norska Åpenhetsloven (Öppenhetslagen) görs på Jordanes nivå. All relevant information finns tillgängligt på jordanes.no